Dakbedekking met isolatie Abbega

Veehouder Gras uit Abbega kiest voor nieuwe dakbedekking met isolatie

Dit voorjaar heeft Gras het asbestdak van zijn stal laten vervangen door sandwichpanelen en een ventilatienok. Naast een kantoorbaan heeft Gras ruim 50 melkkoeien op stal. “Een uit de hand gelopen hobby”, aldus Gras. Vervanging van het dak was nog niet noodzakelijk, maar een bewuste keuze om zijn bedrijf perfect op orde te houden.

De asbest golfplaten wilde Gras vervangen door sandwichpanelen met een standaard isolatie. Bij navraag over eventuele subsidie bleek dit niet mogelijk voor de standaard isolatie, maar wel voor een dikkere isolatie. Dus besloot Gras deze dikkere isolatie te nemen. De voordelen hiervan heeft Gras afgelopen zomer direct kunnen ondervinden. “Het was echt een stuk koeler in de stal en naar verwachting zal het er in de winter warmer zijn. En door de ventilatienok is het veel lichter in de stal.”

Over de samenwerking met Man&Mach zegt Gras: “Daarover ben ik erg tevreden, doordat Man&Mach in een werkgang kan saneren en nieuwe dakbedekking met lichtstraat kan monteren, ligt het dak niet langer open dan nodig is. De ervaring in de sector en de achtergrond van de medewerkers van Man&Mach zorgen er voor dat eigen werkzaamheden op het bedrijf gewoon door kunnen gaan.”