Dakrenovatie in Zeerijp

Veel agrariërs maken de keuze om hun oude asbestdaken te laten vervangen door een nieuw geïsoleerd dak met zonnepanelen. In Zeerijp hebben we onlangs het asbesthoudende dak van deze boerderij verwijderd en afgevoerd. Met het nieuwe dak kan door een betere isolatie en het opwekken van energie behoorlijk worden bespaard.

Heeft u ook nog asbestdaken en denkt u na over een nieuw duurzaam dak? Wij adviseren u graag!

Asbestsanering rieten kap met golfplaten in Ulrum

In opdracht van Hofman Dienstverlener hebben wij ca. 1900 m² asbesthoudende golfplaten van een boerderij en bijschuur in de omgeving van Ulrum verwijderd en afgevoerd. Uiteraard regelden wij ook het asbestinventarisatierapport en de vergunning bij de gemeente. Het riet onder de golfplaten blijft behouden voor de isolatie van het dak. De toplaag is eveneens asbesthoudend en hebben wij met speciale grote stofzuigers gesaneerd. Specialistisch werk, waar ervaring voor nodig is!

Dakrenovatie Enumatil

Een ligboxen- en kalverstal in twee à drie dagen tijd saneren? Geen probleem voor Man&Mach!
Het vee blijft gewoon in de stal en de melkrobot kan blijven draaien.
Kortom het werk op deze boerderij in Enumatil kon gewoon doorgaan tijdens de asbestsanering.
Aansluitend levert Middendorp Montage de nieuwe dakbedekking.
Geen half werk dus, maar een volledige dakrenovatie!

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op!

Daksanering met koeien in stal Rasquert

Voor de asbestsanering van deze ligboxenstal hebben wij in overleg met de agrarisch ondernemer een totaaloplossing bedacht. In de ligboxenstal waren ongeveer 150 melkkoeien aanwezig, die niet naar buiten konden omdat zij gemolken worden door een robot. Daarbij zijn de dieren nog nooit buiten geweest. Man&Mach heeft voor de sanering aan de binnenzijde van de stal alles dichtgemaakt met dekzeilen. We hebben deze dekzeilen aan de onderzijde van de gordingen bevestigd, zodat de binnenzijde van de schuur gescheiden is van de buitenzijde. Door deze werkwijze kunnen de koeien in de stal blijven tijdens de sanering.

Renovatie boerderij Niehove

In Niehove renoveerden wij een prachtige boerderij (Wester Pama) met bijschuur. In het verleden is door een heftige storm de kap in zijn totaliteit verschoven, waardoor er een grote knik in het oude dak ontstond. Onze specialisten hebben eerst de asbestgolfplaten gesaneerd en zijn aansluitend begonnen met het vervangen van de muurplaat. De muurplaat was in een dusdanig slechte staat, dat deze volledig vervangen moest worden. Na het uitvlakken van het dak van schuur en woonhuis en het monteren van nieuwe golfplaten, staat de boerderij er nu weer mooi bij.

Wilt u meer informatie over dit project of advies over renovatie van uw eigen daken? Neem gerust contact met ons op.

 

Totaaloplossing Beilen

Voor een opdrachtgever in Beilen hebben we het dak van een stal gesaneerd en aansluitend een nieuw Eternit golfplaten dak gemonteerd. De windveren zijn aangepast op de nieuwe dakbedekking. Omdat de stal niet meer voor vee wordt gebruikt is de oude ventilatienok (deze was ook versleten) verwijderd, hiervoor in de plaats zijn twee lichtstraten gemonteerd voor voldoende daglicht in de schuur.

 

Dakrenovatie Oldehove

In Oldehove hebben wij bij een oude boerderij onze totaaloplossing asbestsanering en het monteren van nieuwe dakbedekking toegepast. Vooraf hebben we samen met de opdrachtgever een plan van aanpak uitgewerkt, waarbij we het prachtige oude voorste gedeelte van de boerderij in tact hielden. Een gefaseerde uitvoering en goede communicatie maakt dat deze opdrachtgever wéér voor ons zou kiezen.

Vervanging asbestdak in Hallum

Vervanging asbestdak in Hallum

De wens van onze opdrachtgever: een asbestvrij dak, met veel licht en goede isolatie zodat de warmte buiten de stal wordt gehouden en voldoet aan de isolatienorm voor de Energie Investeringsaftrek. Aan al deze wensen/eisen hebben wij kunnen voldoen, daarbij kon de opdrachtgever tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden gewoon doormelken.

Eén zijkant van de boerderij is voorzien van nieuwe golfplaten en moest gedeeltelijke uitgevlakt worden. De golfplaten van de stal zijn verwijderd en vervangen door een geïsoleerd dak met een lichtstraat.

 

Nieuw dak paardenstal Hallum

Nieuw dak paardenstal Hallum

Het dak van paardenstal Anema in Hallum was aan vervanging toe. In overleg met de opdrachtgever hebben wij nieuwe golfplaten gemonteerd en is een gedeelte van het dak geïsoleerd.

 

Renovatie achterhuis Drentse boerderij

Renovatie achterhuis Drentse boerderij

Voor een opdrachtgever in Ansen hebben wij het achterhuis van een oude Drentse boerderij gerenoveerd. Het betrof een voormalige rietgedekte kap, die nadat het riet slecht was geworden bedekt is met asbestgolfplaten. Eerst hebben wij het asbest van het achterhuis gesaneerd en het riet visueel schoongemaakt. Na de visuele vrijgave hebben we al het oude riet verwijderd. Daarna is de oude sporenkap volledig nagekeken en vlak gemaakt en waar nodig door ons verstevigd. De nok hebben we veranderd, zodat de lichtnok er later op gemaakt kon worden.
Vervolgens hebben wij geïsoleerde Falk sandwich panelen 40 mm dik golfplaat model gemonteerd en is de lichtnok geplaatst.

Om een juiste inschatting van de werkzaamheden en uren te maken vergt dit soort daken veel voorbereiding en inzicht van onze medewerkers. En voor de uitvoering is veel kennis en ervaring van de saneerders en dakdekkers nodig. Een uitdaging voor ons allemaal, met een fantastisch mooi eindresultaat!