Lichtnokken

Voordelen gebogen- en zadeldak lichtnok

De voordelen van deze nokken op een rijtje:

  • Een enorme verbetering van de lichthoeveelheid in de stal
  • Minimale luchtopwarming door 10 mm dikke, dubbelwandige polycarbonaat lichtplaat
  • Grotere lichtopbrengst in de stal door divergerende werking van de dubbelwandige lichtplaat
  • Verhoging lichtintensiteit betekent verhoging dieractiviteit, daardoor hogere voeropname
  • Beter vertoon van natuurlijk gedrag waardoor het waarnemen van tochtigheid eenvoudiger wordt
  • Het plaatsen van lichtplaten is overbodig
  • Door een hoge opstaande rand een goede luchtafvoer
  • Breedte van de lichtstraat is leverbaar in breedtes van 120 cm tot 350 cm

Gebogen lichtnok

Door de vrije overspanning van de 3 dubbelwandige lichtplaten ontstaat een nog grotere lichtinval en een ruimtelijk gevoel in de stal. Met aan beide zijden een 25 cm breede luchtinlaat en de opstaande zijwanden, afgewerkt met plassol in de kleur van de dakplaten, zodat is een goede luchtafvoer gewaarborgd.

Gebogen lichtnok 1 Gebogen lichtnok 2

 

De gebogen nok is in meerdere maten leverbaar, waardoor u zelf kunt bepalen hoe breed uw ventilatieopeningen en uw lichtstraat moeten worden.

Zadeldak lichtnok

Goede ventilatie begint bij een goede afvoer van de afgewerkte lucht. Een goede zuiging in de nok van de stal is daarom erg belangrijk. Naast afvoer van afgewerkte lucht, is een nok ook een ideale plaats om licht in de stal te brengen. Op het hoogste punt, zodat er een optimale licht situatie ontstaat met zo weinig mogelijk instraling van warmte.

Zadeldak lichtnok 1

Zuiging in de nok wordt gecreëerd door het zogenaamde schoorsteeneffect in deze nok. Naast de grootte van de openingen is de hoogte van de opstaande rand, de zogenaamde windgeleideplaat, voor een zeer groot deel bepalend voor de capaciteit van de zuiging. Naast de opening die dient voor afvoer van afgewerkte lucht in de stal, is de nok voorzien van lichtdoorlatend materiaal; polycarbonaat. Deze platen zijn dubbelwandig voor een goede spreiding van het licht in de stal en het tegengaan van warmte instraling.

Zadeldak lichtnok 2

 

> Offerte aanvragen